1. Triturar el kiwi durant uns 15 segons amb una raig d’aigua destil·lada i 1/8 de cullereta de sal.
2. Colar la barreja homogènia obtinguda.
3. Afegir 1/6 de detergent a la quantitat de líquid obtinguda (per cada 30 ml, dues cullerades), remena suaument i deixar reposar 10 minuts.
4. Omple 1/3 del tub d’assaig amb la barreja obtinguda en el punt anterior.
5. Afegeix al tub unes gotes de solució per a lents de contacte i agita’l suaument per que es barregi.
6. Decanta el tub amb la barreja i afegeix alcohol a poc a poc, de manera que aquest ragi per sobre la paret, fins tenir la mateix quantitat que de la barreja.
7. Deixa reposar uns minuts i observa el teu tub.
· Quin material t’ha fet falta per a fer l’experiència.
· Sabries explicar perquè hem liquat el kiwi ?
· Esbrina quina funció fa el detergent, la solució per a lents de contacte i l’alcohol que hem afegit a la mescla.
· Perquè és important no remenar energèticament la barrejar un cop hem afegit l’alcohol?
· Fes una hipòtesi o un dibuix del que creus que veuràs
Conclusions
· Busca in formació sobre 4 cultius modificats genèticament i explica de manera senzilla quina característica li han modificat (com per exemple als tomàquets).
· Desprès d’haver fet la pràctica i haver buscat informació sobre algunes modificacions, pensa que n’opines al respecte i argumenta una resposta a favor o en contra.
Aqui veiei l'extracció de l'ADN:

No hay comentarios:
Publicar un comentario